Єгор Соболєв – вправний агент ФСБ Росії?

Єгор Соболєв – вправний агент ФСБ РосіїОстанні дні з екранів і шпальт газет постійно лунають заклики громадського діяча і журналіста Єгора Соболєва щодо люстрації. Він збирає мітинги, переконує суспільство у необхідності проведення люстрації у владі. Все це добре і, безперечно, треба чистити владу від людей, які працюють на російського агресора, зводячи нанівець вісі намагання України зберегти власну територіальну цілісність. Але головне питання, чи треба це робити за сценарієм ФСБ РФ?

До чого тут наш полум’яний активіст, спитаєте ВИ… Відповідь лежить на поверхні, адже куратором-фінансистом діяльності Соболєва, як, до речі, і відомого горлохвата-провокатора Ляшка, вже тривалий час є керівник адміністрації злочинця Януковича Сергій Льовочкін. Саме цей «сірий кардинал», введений ФСБ ще за часів Кучми у «велику українську політику», робить все задля послаблення України у будь-який спосіб. Щедре фінансування білокам’яної дозволяє Льовочкіну утримувати такі недешеві проекти, адже тільки піар й масові акції Ляшка і Соболєва коштує сотні тисяч дол. США щомісячно. А якщо пригадати статки вказаних діячів, добавивши утримання їх прибічників та постійні чартерні перельоти Ляшка в зону АТО, то суми просто космічні. Ось тепер зрозуміло, чому Соболєв, який вже кілька років ніде не працює, будує маєток під Києвом та, на заздрість колег-журналістів, їздить на новенькому позашляховику преміум-класу.

Впевненості у співпраці Соболєва з Льовочкіним додає і той факт, що положення люстраційного законопроекту не торкаються самого Льовочкіна, який за дивним збігом обставин не підпадає під дію його положень, а сам Соболєв в одному інтерв’ю зазначив, що причетність Льовочкіна до злочинного режиму і придушення Майдану не доведена! Ось так, але нічого дивного, адже навіть скажений пес зазвичай не кусає рук годувальника. Соболєв не набагато, але певне розумніший, оскільки вправно працює на Росію, ще з далеких дев’яностих, коли його – студента істфаку Южносахалінського педінституту завербували в ФСБ. З тих часів Соболєв періодично виконував інформаційні завдання ФСБ, активно контактував з американськими донорськими структурами, отримував гранти, але справжня робота для нього знайшлась, а точніше була знайдена російською спецслужбою вже під кураторством більш досвідченого агента С.Льовочкіна.

Ось така правда про активіста Соболєва, який, спекулюючи на бажанні втомлених свавіллям Януковича звичайних людей позбутись запроданців-корупціонерів, на виконання завдання ФСБ, прагне протягнути в Раді люстраційний закон, який дозволить нейтралізувати, відсторонивши від влади і політиків досвідчених патріотів України – найбільший клопіт «Путлера». Чи не нагадує це підступний план Гітлера, який напередодні війни зробив все, щоб Сталін нейтралізував військових спеціалістів середньої і вищої ланки. Дійсно, Путін – гарно наслідує свого кумира, але шкода, що українці досі не бачать, що реалізація антиукраїнських проектів Льовочкіна, зокрема, Ляшка і Соболєва, може призвести до нищівних наслідків для України.